Deltetto - Brut Rosé 'metodo classico'


nebbiolo, pinot nero
Naturale
Prijs per fles
Vanaf 6 flessen:
(inclusief flesstopper)

€ 23,40
€ 22,25

Deze Brut Rosé is gemaakt van pinot nero (pinot noir) en nebbiolo, de edele druif van Piemonte en bekend van de grote rode wijnen die er van gemaakt worden. Het is een klassiek gemaakte spumante (Metodo Classico, in FR "methode champenoise") door middel van een 2e vergisting op de fles. De kleur heeft de wijn gekregen door korte inweking op de schillen en niet door toevoeging van rode wijn zoals bij champagne gebeurt. De wijn heeft daardoor ook echt aroma's van de gebruikte druivensoorten. De Brut Rosé heeft maar liefst minimaal 36 maanden gerijpt op de gisten, net als een Riserva! En dat proef je, want langere rijping geeft een fijnere smaak en mousse. De mousserende wijnen van Deltetto worden gebotteld in een speciale fles met bijzonder fraaie vorm.

De Brut Rosé is droog maar niet té (7-8 gr/l restsuiker), en kenmerkt zich door een geur van rood fruit zoals aardbeien en framboos, beetje florale tonen zoals rozen en viooltjes, en broodkorst en gisten. Hij heeft mooie fijne bubbels die lang aanhouden. Door de zandige bodems in de Roero krijgen de witte wijnen een goede zuurgraad en een mooie mineraliteit, en dank zij het klimaat dat wat warmer is dan de Champagne is deze wijn wat zachter en fruitiger dan de meeste champagnes. Maar het grootste verschil is natuurlijk de prijs, want goede rose champagne kost minimaal 40 euro per fles!
Lekker bij: als aperitief / om zo te drinken; bij gedroogde ham, bij alle gerechten behalve zoete / desserts..
Advies: drinktemperatuur 6-8 °C (koelkast temperatuur tot tikje warmer als die erg koud staat); drinken in flute of wijnglas voor wit;
Beoordelingen: Duemilavini / Bibenda AIS: 3 trosjes ; Veronelli: 2 sterren, 87 punten
Meer informatie:
Druif: 50% pinot nero, 50% Nebbiolo
Streek: Roero
Classificatie: V.S.Q. Vino Spumante di Qualita - Spumante Metodo Classico
Opvoeding: maceratie op de schillen op lage temperatuur van 8 uur; vergisting op 18 graden in houten vaten van minimaal 10 jaar ou; 2e gisting minimaal 36 maanden in de fles bij 12 graden.
Oogst: 60 hl/ha
Productie: 7.000
Beoordelingen: Duemilavini / Bibenda AIS: 3 trosjes ; Veronelli: 2 sterren, 87 punten
Op dronk / bewaren: Op dronk, minimaal nog zo'n 2 jaar houdbaar, daarna gaat de wijn zijn mousse kwijtraken en gerijpt smaken (is meer voor de liefhebbers)