Castello di Tassarolo

De streek Gavi is bekend van zijn uitstekende droge witte wijnen. De wijn wordt gemaakt van de lokale cortese druif, die een lichte, frisse droge wijn geeft.

Castello di Tassarolo is al weer jaren geleden omgeschakeld naar biologisch-dynamische landbouw, en de wijnen zijn BIO-gecertificeerd. De zorg voor een gezonde plant, bodem en omgeving vind je terug in hun wijnen, die opvallend vol en fruitig zijn.

Castello di Tassarolo - Gavi "Spinola" 2013

Castello di Tassarolo  - Spinola 2009
Cortese
Biologisch Dynamisch
Prijs per fles:
Vanaf 12 flessen:

€ 10,95
TIJDELIJK UITVERKOCHT    € 9,95


De Gavi streek staat bekend om zijn vrij lichte en vooral minerale wijnen van de Cortese druif. Ze worden vanwege het vaak wat ziltige karakter veel gedronken bij alles wat uit de zee komt. De Spinola is een klassieke Gavi en heeft alleen opvoeding in stalen tanks gehad, zodat hij fris en fruitig blijft. De wijn wordt zo lang mogelijk in stalen gehouden en in delen gebotteld, om de bloemige frisheid maximaal te bewaren.

De wijn heeft een geur met oranjebloesem en kamille, en verder wat citrus en tropisch fruit. In de volle smaak wordt dit nog aangevuld met ananas en een duidelijke mineraliteit. Een heerlijke frisse wijn, die gevaarlijk makkelijk drinkt! Gaat goed samen gaat met schaal- en schelpdieren en vis, maar minstens zo lekker om zo te drinken voor of na het eten, vooral goed gekoeld als het warm is. Zeer goede prijs-kwaliteit verhouding. Vanaf jaargang 2013 ook verkrijgbaar als bag-in-box - handig en voordelig!!

Lekker bij: bij de lunch of picknick; als aperatief of bij de borrel; bij schaal- en schelpdieren en vis; om zo te drinken
Advies
: niet te koud drinken
Drinktemperatuur
: 8-10°C
Beoordelingen: Gambero Rosso: 2 glaasjes

Lees meer...

 

Castello di Tassarolo - Gavi N.S. (No Sulphites) 2010

Castello di Tassarolo  - N.S. (No Sulphites) 2010
Cortese Biologisch Dynamisch
Prijs per fles:
Vanaf 12 flessen:
€ 10,95
€ 9,95
ZIE RESTANTENLIJST

De No Sulphites is in de basis dezelfde wijn als de Spinola. Alleen is het wijnmaak proces op onderdelen aangepast, omdat er aan deze wijn geen sulfiet is toegevoegd. Daarom moet er o.a. extra schoon gewerkt worden in de kelder, om te voorkomen dat de wijn op fles weer gaat gisten. Dank zij de extra inspanningen lukt het al enkele jaren om een goede wijn zonder toegevoegd sulfiet te produceren.

Het resultaat is een opvallend soepele en fruitige wijn: door de afwezigheid van de sulfiet proef je de druif in al zijn puurheid! Frisse appel, rijp fruit, zacht en toegankelijk. Een ietwat aparte wijn voor wie nog nooit een wijn zonder sulfiet heeft gedronken, maar zeker een aanrader!

Lekker bij: als aperitief en om zo te drinken; bij lichte, elegante gerechten, mn vis en schaaldieren;
Advies
:
Drinktemperatuur
: 7-8°C, bij erg warm weer zo uit de koelkast

Lees meer...