Ca Rossa - Roero "Audinaggio" 2011

Cascina Ca’Rossa - Mompissano 2007
nebbiolo biologisch
Prijs per fles :
Vanaf 6 flessen per fles :
€ 24,75
€ 23,50


De Audinaggio is de tweede nebbiolo cru van Ca Rossa, maar doet er vaak niet voor onder. Dat geldt zeker voor deze jaargang 2011, die van Antonio Galloni maar liefst 92 'Parker" punten kreeg. Nebbiolo uit de Roero combineert de potentie tot ouderen met  drinkbaarheid als de wijn nog jong is.

Het is een volle, krachtige wijn met rijpe, fijne tannines. Een intense geur van bosvruchten en rood fruit, met daarbij groene kruiden zoals rozemarijn en munt, rozenblaadjes en viooltjes. Het warme 2011 laat zich ook hier gelden, met dik fruit, maar voldoende balans door mooie zuren. Verder bosgrond, drop, leer, ceder, lik vanille van het hout, en een mooie mineraliteit. Zeer fijne lange afdronk. Is al jong te goed te drinken, maar enkele jaren flesrijping zal de wijn ongetwijfeld goed doen. Heerlijke wijn voor bij een mooi gerecht, en met een fantastische prijs-kwaliteit verhouding. Aanrader!
Lekker bij:stevige vleesgerechten zoals geroosterd of gestoofd vlees; wild (everzwijn) en gevogelte (fazant); rijpe kazen.
Advies
: enkele uren voor de maaltijd de fles openen of 1 uur van te voren decanteren in karaf.
Drinktemperatuur
: 17-18°C
Beoordelingen: Vinous/Galloni: 92 pt
Meer informatie:
Druif: 100% Nebbiolo
Streek: Roero
Classificatie: Roero DOCG
Opvoeding: 18 maanden op vat.
Oogst: niet bekend
Productie: niet bekend
Op dronk / bewaren :
Ontwikkelt zich nog vele jaren na botteling; komt op dronk vanaf ca 2014, verwachte top 2015-2020, maar kan nog 10+ jaar ouderen.
: