Monchiero Carbone - Roero Riserva "Printi" 2006

Monchiero Carbone - Printi 2006
Monchiero Carbone Naturale
Prijs per fles:
Vanaf 6 flessen:

(per 6 in houten kist - wordt standaard niet meeverzonden)

€ 35,95
€ 33.95

Het wijnjaar 2006 was bijzonder goed voor Piemonte, en zeker voor de nebbiolo. Het was alleen geen warm jaar, en de wijnen zijn dus klassiek van stijl, met veel tannines en flink zuren, en zullen dan ook veel jaren nodig hebben voor ze echt goed op dronk zijn (Barolo's >10 jaar). De nebbiolo's uit de Roero hebben dat vanwege bodem in microklimaat minder, en zijn sneller op dronk.

Minder uitgesproken in het fruit, met veel structuur maar met verfijnde tanines. Complexe, intense aromatische geur van frambozen, oosterse kruiden, rozenblaadjes, kaneel en cederhout. Zeer lange afdronk.
Deze wijn is een typische “Barolo van de Roero” en zal zijn potentie pas echt laten zien na een aantal jaren opleggen. Geduld wordt zeker beloond!

Lekker bij: stevige gerechten met veel smaak, zoals gebraden of in rode wijn gestoofd vlees; mooi bij wild zoals zwijn- en hertenbiefstuk; gevogelte zoals gans, patrijs of fazant; wildstoof met porcini; rijpe kazen.
Advies: 1-2 uur van tevoren decanteren in karaf, of enkele uren open zetten. Drinktemperatuur: 18-19°C
Beoordelingen: Gambero Rosso: 3 rode glaasjes; Vini Veronelli: 91 pnt; Duemilavini: 4 trosjes
Meer informatie:
Druif: 100% Nebbiolo
Streek: Roero
Classificatie: Roero Riserva DOCG
Opvoeding: 24 maanden op vat (deels nieuw) + 1 jaar op inox.
Oogst: niet bekend
Productie: 6.500 flessen


Op dronk / bewaren: Ontwikkelt zich nog vele jaren na botteling; op dronk vanaf ca 2014, verwachte top 2015-2020, maar kan 15+ jaar ouderen