Proeverij Agenda

Wat voor voorjaar 2020 gepland stond ga ik eindelijk weer oppakken: het geven van proeverijen. Er zal ieder jaar een aantal proeverijen georganiseerd worden, waarop je op intekening kan deelnemen. Elke proeverij heeft een ander thema, bv een bepaald gebied, een bepaald druivenras, of een bepaald type wijn. De kosten variëren en hangen af van de de prijsklasse van de geproefde wijnen. De proeverijen zullen vooralsnog op dinsdag avond zijn, andere dagen in de week volgen mogelijk.

De proeverijen zijn in klein gezelschap van minimaal 6 en maximaal zo'n 12 deelnemers. NB: bij minder dan 6 aanmeldingen gaat de proeverij niet door!

Tijdens de proeverij worden meestal zo'n 8 a 9 wijnen geproefd, plus een aperitief bij ontvangst.

Naast de wijnen zal er in stokbrood en wat hapjes voorzien worden

Al is meestal de insteek om vooral proef-ondervindelijk meer te weten te komen over het onderwerp (het is geen cursus), wordt dat soms ondersteund met een presentatie of handout. Er is wel altijd ruimte voor vragen over wijntechnische aspecten. Voorkennis is dus niet nodig.


Na afloop van de proeverij zijn in de regel de geproefde wijnen te bestellen met (ten minste) 10% korting. De bestelling kan eventueel gelijk meegenomen worden na afloop.De proeverijen worden gegeven in het eigen proeflokaal op het mooie landgoed Lichtenbeek aan de rand van Arnhem.
Voor een routebeschrijving kijk op piemonte-import.nl/route.html

Vanaf 19.30 uur is de ontvangst met aperitief, om uiterlijk 20.00 begint de proeverij.

Geprobeerd wordt - als dat nodig is - om uiterlijk 22.00 uur klaar te zijn, als er deelnemers zijn die de laatste reguliere bus moeten halen. De bushalte (Vijverberg) is vrijwel voor de deur op ca 5 minuten lopen. Als het goed is kan er na dat tijdstip ook een belbus komen.
Voor wie geen haast heeft is er een gezellige nazit tot ca. 22.30.

Er is voldoende ruimte om te parkeren op/rond eigen terrein, maar er wordt afgeraden om met de auto te komen (of laat je brengen & ophalen). Er zullen voor wie wil spuugbekers op tafel staan. Er is uiteraard voldoende ruimte om fietsen te stallen.

 

De geplande proeverijen zijn:


Dinsdag 6 juni 2023:  Introductie in de wijnen van Aosta - Kosten: € 30,-


Aanmelden voor deze proeverij kan UITERLIJK TOT EN MET ZONDAG 4 JUNI ! De proeverij gaat alleen door als er ten minste 6 deelnemers zijn.

Deelname kan alleen bij aanmelding en betaling vooraf. Het aantal plaatsen is beperkt en gaat op volgorde van aanmelding. Aanmelden kan alleen schriftelijk, per whatsapp, messenger of per email.

 

n.n.t.b. : De witte wijnen van Piemonte - Kosten: € 30,-

n.n.t.b. : Introductie in de wijnen van Piemonte - Kosten: € 30,-

n.n.t.b.Barbera: van dagelijkse wijn tot cru - Kosten: € 35,-

n.n.t.b.Nebbiolo, de nobele druif - Kosten: € 40,-

n.n.t.b.De grote wijnen van Piemonte - Kosten: € 60,-

n.n.t.b.Grappa, het zuivere distillaat - Kosten: € 25,-

n.n.t.b. : Fun tasting / educatieve proeverij: verschillende jaargangen van dezelfde wijnen - Kosten: € 30,-

n.n.t.b.Vintage tasting: oude jaargangen (10+ jaar) van bewaarwijnen - Kosten: € 65,-

Als je interesse hebt in een van de bovenstaande proeverijen, kan je dat alvast kenbaar maken door een email te sturen. Je staat dan boven aan de lijst van deelnemers zodra de datum bekend is, maar deelname is niet verplicht. Als je alleen op een bepaalde dag van de week kan, kan je dat ook aangeven.