Distilleria Romano Levi

De Distilleria Romano Levi (officieel nogRomano Levi genoemd naar zijn vader, Serafino Levi) is waarschijnlijk de beroemdste grappa ter wereld. Dit komt ten eerst omdat de grappa's gezien worden als de beste van Italië. Dat komt mede door de tweede reden: ze worden gestookt in een van de oudste nog functionerende stokerijen van Italië, en deze is sinds 1943 niet meer veranderd. Het is daarmee de enige stokerij die nog met een direct gestookte ketel werkt, en niet met stoom of bain marie. De derde reden is dat Romano Levi bijna net zo bekend is geworden vanwege zijn etiketten. Hij tekende namelijk elk etiket van elke afzonderlijke fles met de hand, in een soort "primitieve kunst"stijl. Omdat de productie zo laag lag, had hij daar genoeg tijd voor. Er bestaan dus vele honderden etiket ontwerpen.

Romano Levi heeft tot zijn 81e gestookt, tot zijn dood in 2011. Zijn assistent die hem de laatste 10 jaar had geholpen is gevraagd om de distilleerderij voort te zetten, en zo dit stuk cultureel culinair erfgoed te behouden.
www.distilleriaromanolevi.com

Vermouth di Torino Superiore bianco - Romano levi

obv nebbiolo wijn en Levi grappa

alc. 17 %
Prijs per fles :
€ 27,75
deze vermouth kan samen met wijn in één doos verzonden worden

Een "Vermouth de Torino Superiore" - waarbij Superiore de aanduiding is voor de betere ambachtelijke vermouths. Gemaakt naar origineel oud recept van Lidia Levi, op basis van Arneis wijn, versterkt met Levi grappa en 9 aromatische kruiden. Lekker als aperitief, in de mix of in cocktails.


 

Vermouth di Torino Superiore rosso - Romano levi

obv nebbiolo wijn en Levi grappa

alc. 17 %
Prijs per fles :
€ 27,75
deze vermouth kan samen met wijn in één doos verzonden worden

Deze rode Vermouth van Levi is een "Superiore" vermouth naar origineel recept van Lidia Levi, op basis van Nebbiolo wijn. De verfijnde smaak van aromatische kruiden maken de rosso zeer geschikt als aperitief on the rocks, of als ingredient voor cocktails en mixers.


 

Amaro della Donna Selvatica - Romano levi

obv Levi grappa

alc. 30 %
Prijs per fles :
€ 30,95
deze amaro kan samen met wijn in één doos verzonden worden

Nieuw in het assortiment is de Amaro van Levi. Letterlijk vertaald is amaro "bitter", en is enigszins vergelijkbaar met "maagbitters" zoals Beerenburg. De amaro's zijn meestal iets steviger van smaak, al valt de bitterheid vaak erg mee. Zo ook bij deze van Levi, die is gemaakt op basis van een oud recept van Lidia Levi en met uiteraard Levi grappa: bitter en zoet zijn mooi in balans. Gemaakt met lokale kruiden, hop, chinotto di Savona (kleine groene bittere sinaasappeltjes), en sinaasappelschil. De kruidigheid wordt aangevuld met tonen van zoethout en maken het een fijn digestief (lekker bij koffie!) of ingredient voor een mixer of cocktail.


 

Grappa al Camomila Romano levi

Grappa Moscato Romano Levi

moscato docg

alc. 40 %
Prijs per fles :
€ 59,25
deze grappa kan samen met wijn in één doos verzonden worden
Ambachtelijke grappa van de enige direct gestookte ketel van Italie. De grappa is gearomatiseerd met lokaal geplukte verse Kamille. Licht gezoet

 

Grappa Moscato Romano levi

Grappa Moscato Romano Levi

moscato docg

alc. 40 %
Prijs per fles :
€ 59,25
deze grappa kan samen met wijn in één doos verzonden worden
Ambachtelijke grappa van de enige direct gestookte ketel van Italie. Gestookt van de aromatische moscato druif. Herkenbare muskaat smaak, vol, zacht en rond, en iets zoet. De 6 maanden rijping op vat maakt hem extra smaakvol en zacht. Wie grappa vaak aan de scherpe kant vindt zal deze heerlijk zacht vinden.
Perswijn: stuivend en puur, bloemen en druiven, zacht en smaakvol, gele pruimen, fijn bittertje - 16 pt
 

Grappa Riserva Barolo - Romano levi