Distilleria Romano Levi

De Distilleria Romano Levi (officieel nogRomano Levi genoemd naar zijn vader, Serafino Levi) is waarschijnlijk de beroemdste grappa ter wereld. Dit komt ten eerst omdat de grappa's gezien worden als de beste van Italië. Dat komt mede door de tweede reden: ze worden gestookt in een van de oudste nog functionerende stokerijen van Italië, en deze is sinds 1943 niet meer veranderd. Het is daarmee de enige stokerij die nog met een direct gestookte ketel werkt, en niet met stoom of bain marie. De derde reden is dat Romano Levi bijna net zo bekend is geworden vanwege zijn etiketten. Hij tekende namelijk elk etiket van elke afzonderlijke fles met de hand, in een soort "primitieve kunst"stijl. Omdat de productie zo laag lag, had hij daar genoeg tijd voor. Er bestaan dus vele honderden etiket ontwerpen.

Romano Levi heeft tot zijn 81e gestookt, tot zijn dood in 2011. Zijn assistent die hem de laatste 10 jaar had geholpen is gevraagd om de distilleerderij voort te zetten, en zo dit stuk cultureel culinair erfgoed te behouden.
www.distilleriaromanolevi.com

Romano levi grappa proefset 4 x 5 cl

Grappa Moscato Romano Levi

alc. 43 % (gemiddeld)
Prijs per fles :
€ 29,95
INTRODUCTIEPRIJS NU:  € 27,95
deze proefset kan samen met wijn in één doos verzonden worden

Proefset met 4 van de grappa's van Romano Levi. Normaal gesproken heeft deze set een andere samenstelling (namelijk met de kamille grappa erbij), maar speciaal voor Piemonte Import is die aangepast (de barbaresco ervoor in de plaats).

De proefset bestaat uit 4 mini's van 5 cl :
1 x Moscato 40%
1 x Riserva Barbaresco 42%
1 x Riserva Bianca 45%
1 x Riserva Paglierina 45%

De proefset wordt geleverd in een leuke geschenkverpakking, en is daarom zeer geschikt als kado voor een grappa liefhebber! 

Grappa Moscato Romano levi

Grappa Moscato Romano Levi

moscato docg

alc. 40 %
Prijs per fles :
Vanaf 4 flessen (mag gemengd) :
€ 52,95
€ 50,95
deze grappa kan samen met wijn in één doos verzonden worden
Ambachtelijke grappa van de enige direct gestookte ketel van Italie. Gestookt van de aromatische moscato druif. Herkenbare muskaat smaak, vol, zacht en rond, en iets zoet. De 6 maanden rijping op vat maakt hem extra smaakvol en zacht. Wie grappa vaak aan de scherpe kant vindt zal deze heerlijk zacht vinden.
Perswijn: stuivend en puur, bloemen en druiven, zacht en smaakvol, gele pruimen, fijn bittertje - 16 pt
 

Grappa Riserva Barbaresco Romano levi

Grappa Barbaresco Romano Levi

nebbiolo da Barbaresco docg

alc. 40 %
Prijs per fles :
Vanaf 3 flessen (mag gemengd) :
€ 58,90
€ 55,95
deze grappa kan samen met wijn in één doos verzonden worden
Ambachtelijke grappa van de enige direct gestookte ketel van Italie. Gestookt van nebbiolo druiven van Barbaresco DOCG wijnen, uit de directe omgeving van de distilleerderij. De grappa wordt vervolgens voor minimaal circa 4 jaar gerijpt op 700 liter grote "botte" van eikenhout. De rijping heeft mooie houtsmaak aan de grappa, maar is kort genoeg om het krachtige van het destillaat te behouden
Perswijn: tabak en vanille, gele pruimen, complex, krachtig, fijn gerijpt, mooi zacht, maar blijft pittig - 16,5 pt
 

Grappa Riserva Bianca Romano levi

Grappa Bianca Romano Levi

Nebbiolo da Barbaresco DOCG,
Dolcetto d’Alba DOC en
Barbera d’Alba DOC

alc. 45 %
Prijs per fles :
Vanaf 3 flessen (mag gemengd) :
€ 61,50
€ 58,50
deze grappa kan samen met wijn in één doos verzonden worden
Ambachtelijke grappa van de enige direct gestookte ketel van Italie. Gestookt van de traditionele druivenmix van Nebbiolo, Dolcetto en Barbera, waarvan het recept door Romano Levi geperfectioneerd is. De grappa wordt vervolgens 5 jaar gerijpt op 700 liter grote "botte" van essenhout. Omdat dit hout geen kleur afgeeft, is de grappa toch wit ondanks de lange vatrijping. De rijping geeft een krachtige grappa waar niet de typische vanille smaak van het hout in zit, maar die juist lekker fris is met mooie zuren. Perfect ook voor als het warm is!

 

Grappa Riserva Paglierina Romano levi

Grappa Paglierina Romano Levi

Nebbiolo da Barbaresco DOCG, Dolcetto d’Alba DOC e Barbera d’Alba DOC

alc. 45 %
Prijs per fles :
Vanaf 3 flessen (mag gemengd) :
€ 62,50
€ 58,50
deze grappa kan samen met wijn in één doos verzonden worden
Ambachtelijke grappa van de enige direct gestookte ketel van Italie. Gestookt van de traditionele druivenmix van Nebbiolo, Dolcetto en Barbera, waarvan het recept door Romano Levi geperfectioneerd is. De grappa wordt vervolgens 5 jaar gerijpt op 700 liter grote "botte" van verschillende soorten hout. De rijping geeft een krachtige maar toch zachte grappa.
Perswijn: vanille, bloemen, peer, pittig, mooi droog, rozijnen, hazelnoten, complex, mooi zacht 16,5 pt
 

Grappa Riserva Ambrata Romano levi

Grappa Ambrata Romano Levi

Nebbiolo da Barbaresco DOCG, Dolcetto d’Alba DOC e Barbera d’Alba DOC

alc. 50 %
Prijs per fles :
Vanaf 3 flessen (mag gemengd) :
€ 89,95
€ 85,95
in houten kist (deze grappa kan samen met wijn in één doos verzonden worden, maar kist wordt dan niet meeverzonden)
Ambachtelijke grappa van de enige direct gestookte ketel van Italie. Gestookt van de traditionele druivenmix van Nebbiolo, Dolcetto en Barbera, waarvan het recept door Romano Levi geperfectioneerd is.
Opslaan
De grappa Ambrata wordt vervolgens 8 jaar gerijpt op 700 liter grote "botte" van verschillende soorten hout. De lange vatrijping geeft een volle en complexe grappa die geweldig combineert met het stevige, krachtige karakter van het stooksel. Gebotteld op 50% om wat extra "punch" te houden. Wordt in zeer gelimiteerde hoeveelheden gemaakt, dus maar beperkt beschikbaar!
Perswijn: gedroogde pruimen, noten, tabak, complex, rozijnen, zacht en intens, pittig, stevig, mooie zuren, blijft heerlijk zacht - 17,5 pt = HOOGSTE SCORE van meer dan 100 geproefde grappa's !!