Rastal "Winebar" karaf

winebar karaf

 

Rastal
karaffen
Prijs* per stuk:
€ 19,95
*Glaswerk wordt apart verzonden, hiervoor worden bij verzending 7,95 extra verzendkosten gerekend. Vanaf € 75,- aan glaswerk worden geen aanvullende verzendkosten in rekening gebracht.
Het karafferen van wijn gebeurt om twee redenen: het eerste is het beluchten van (meestal jonge) wijn, waardoor de in de wijn aanwezige tannines minder "hard" worden en de wijn soepeler wordt en zich "opent".
De decanteren wordt meestal bij oude, gerijpte wijnen gedaan, met als belangrijkste doel de wijn te scheiden van het depot (droesem) dat zich vaak in de fles heeft gevormd. Het lang lucht geven is bij oude wijnen niet de bedoeling, want de subtiele aroma's vervliegen snel en de wijn oxideert vaak ook vrij snel.
Goede wijn heeft goed glaswerk nodig! Dat geldt niet alleen voor de glazen waaruit je wijn drinkt. Want iedere wijndrinker - en zeker iedere wijnliefhebber - moet een paar goede karaffen hebben staan. Want veel wijnen worden veel beter door ze kort voor het drinken in een karaf te gieten

Deze mooie handgeblazen karaf is gemaakt van gehard kristalglas. Hij is daardoor afwasmachinebestendig maar heeft toch een uiterlijk dat lijkt op kristal. Groot genoeg om hele fles wijn in te beluchten. Een investering die zeker loont!
Advies: afsluiten met grote kurk of op zijn kop ophangen/opbergen om te voorkomen dat er stof in komt. Als niet alle wijn opgedronken wordt kan het restant met een trechter weer terug in de (evt schoongespoelde) fles gegoten worden.
Meer informatie:
hoogte: 220 mm
diameter (max): 199mm
inhoud: 1,2 L
materiaal: glas                                                                                    
vaatwasmachine bestendig: JA
overig: