December aktie: Matteo Correggia Roche d'Ampsej Vintage Box

Met name speciaal voor de Horeca leg ik een deel van de bewaarwijnen enkele jaren weg, zodat die mooi op dronk zijn als de sommelier ze bestelt. Dit jaar zijn daar niet zo veel flessen van verkocht, en daarom bied ik van een van mijn favoriete wijnen de laatste flessen van een paar jaargangen aan..

Het gaat om de 1e cru nebbiolo van Matteo Correggia, de Roche d'Ampsej. Deze wijn is heel beroemd, kan zich meten met vele grote Barolo's en Barbaresco's, en staat op de kaart bij toprestaurants in binnen- en buitenland (zo stond hij bv bij Oud Sluis van Sergio Herman op de kaart).


Met onder andere de laatste flessen oude jaargangen heb ik twee verschillende "Vintage Boxen"gemaakt:

- Roche d'Ampsej vintage box "Cool & Classic" bevat 6 verschillende jaargangen, die wat koelere zomers kenden en daardoor een "klassiek" jaar waren, met een kenmerkend Nebbiolo smaakprofiel (wat minder fruit, wat meer vegetale en aardse tonen zoals rozenblaadjes, leer, tabak, bosgrond, viooltjes, munt, ceder, cacao, etc.). In deze box zitten jaargang: 2006 - 2008 - 2010 - 2013 - 2014 - 2016.

- Roche d'Ampsej vintage box "Terroir" bevat 6 verschillende jaargangen met een afwisseling van koelere en warme zomers, en geeft daardoor een goed beeld van het terroir van de Roero. De warmere jaren hebben een duidelijk ander smaakprofiel dan de koelere jaren  (juist meer fruit en soepeler, en wat minder van de bovengenoemde aroma's). In deze box zitten jaargang: 2008 - 2011 - 2012 - 2014 - 2015 - 2016.


Speciaal voor deze vintage boxen heeft wijnhuis Matteo Correggia nog wat kistjes en luxe zwarte dozen gestuurd, die ze sinds een aantal jaren niet meer gebruiken. Deze kunnen helaas niet per post verzonden worden, maar bij ophalen krijg je de wijnen in deze feestelijke verpakking.


De Roche d'Ampsej vintage boxen worden gemaakt in een GELIMITEERDE OPLAGE VAN 5 STUKS !!. Daarom geldt: maximaal 1 per klant


- Roche d'Ampsej vintage box "Cool & Classic" kost € 250,- en wordt gratis thuisbezorgd

- Roche d'Ampsej vintage box "Terroir" kost € 245,- en wordt gratis thuisbezorgdVoor deze aanbiedingen gelden de voorwaarden:

- Zo lang de voorraad strekt.

- Reserveren kan bij vooruitbetaling

- Als je de wijnen laat opsturen, hou dan rekening met extra vertraging bij de bezorging, meer nog dan andere jaren. Om de wijnen "zeker" voor de Kerst in huis te hebben, moeten ze idealiter voor 19 december gepost worden.

- bezorgen in Arnhem en omgeving (o.a. Arnhem, Oosterbeek, Velp, Rozendaal) kan wel na 18 december nog. Bezorging zal mogelijk avonds gebeuren.

- Het is altijd mogelijk om een bestelling - op afspraak - af te halen bij het magazijn. Dit kan uiterlijk tot en met 23 december (24 december alleen in overleg)